Information

Information om køb af feriebolig i Italien

Her på siden har vi samlet lidt informationer som kan have interesse for jer der påtænker at købe, eller allerede har købt, en ejendom i Italien. Du kan også tage et kig på de ejendomme vi har til salg hvis du drømmer om et hus i Piemonte.

Læs mere om:

Hvad koster det at renovere ?

Hvad koster en swimmingpool ?

Finansiering af bolig i Italien


Skal vi tage en snak?

Drømmer du også om at købe hus i Piemonte? Kontakt os for en uforpligtende snak og hør hvordan vi kan hjælpe dig.

Information om køb af feriebolig i Italien

Her vil vi kort gennemgå de forskellige steps man typisk skal igennem, fra man starter søgningen efter en bolig i Italien, til man kan flytte ind i drømmeboligen.

Der er naturligvis mange veje til at nå målet, og ingen veje eller bolighandler er ens, så betragt dette som en hjælpende guide, og ikke en færdig opskrift til boligkøb i støvlelandet. 

Step 1: Økonomien - hvad har vi råd til at købe for?

Det allerførste man skal have på plads inden man går i gang er at have fastsat budgettet for jeres huskøb i Italien. Det er som dansker ikke nemt at få lån med pant i italienske ejendomme, og i Italien findes ikke realkredit, så er du heldig at få jeres italienske bank med på en belåning, så er det max 50-60 % på et banklån.

Du skal du inden i kommer alt for langt i processen have styr på hvordan finansieringen af ejendomskøbet skal klares, og her ser vi oftest at vores kunder har ”pengene med hjemmefra, via lån i friværdien i dansk ejendom” da det er vanskeligt men dog ikke umuligt at få belåning med sikkerhed i en italiensk ejendom.

Step 2: Søg efter ejendomme på nettet

Forsøg at indkredse søgningen på ejendomstype, antal m2, og naturligvis også et geografisk område.Til at starte med søger de fleste fra alperne mod nord, til Sicilien i syd, men man bør som noget af det første bestemme sig for et område og søge koncentreret omkring det valgte område, da man ellers vil gå kold i processen da udvalget er enormt.

Oftest starter søgeprocessen på boligportalerne immobiliare.it, casa.it, gate-away.com eller idealista.it. Der kan også med fordel holdes øje i de forskellige Facebook grupper for køb og salg af ejendommen i Italien. På nettet kan der bruges mange timer og findes alle typer af ejendomme.

Step 3: Besøg området

Udforsk det valgte område på egen hånd.
Det kan være en god idé at tage et par ture af en 3-4 dages varighed, hvor i kører rundt for at få en fornemmelse for de forskellige områder og byer, og dermed en idé om hvor man skal købe sit hus. Der er mange forskellige ting at tage i betragtning når man skal indsnævre området, men tænk over afstand til indkøb, kaffebar, restauranter, større byer, skisport, strand, motorvej eller hvad man nu ligger vægt på.

Hvilke typer af ejendomme skal i søge efter - en ruin, et landhus, et byhus eller en lejlighed? Kort og godt få søgningen indsnævret og gjort op med jer selv, hvad i leder efter.

Step 4: Valg af købermægler

I Italien er det værd at bemærke at både køber og sælger betaler et salær til mægler, hvor det i Danmark kun er sælger der betaler ejendomsmægleren når huset er solgt.
Det betyder derfor at du med fordel kan vælge din egen købermægler som hjælper med at arrangere fremvisninger af ALLE de ejendomme i er interesseret i at se.
Se udvalgte ejendomme i det valgte område. Her er det igen værd at nævne økonomien. Det er spild af egen, mæglers og sælgers tid at kigge på ejendomme som er langt over budget. Det giver sjældent mening at kigge på ejendomme til € 700.000 hvis budgettet er € 350.000 og er i bedste fald kun spild af alles tid.

Step 5: Få en ekspert til at kigge ejendommen igennem

Når i har fundet en ejendom der kunne have jeres interesse og i ønsker at gå videre med den pågældende ejendom, og i ikke selv er i stand til at vurdere ejendommens tilstand og er blot den mindste smule usikre på hvad det er i vil afgive et bud på, så anbefales det at tage en rådgiver med inden i skriver under på et købstilbud. Det kan enten være en lokal geometra eller en arkitekt, eller en håndværker i stoler på.

Bemærk at der i Italien ikke udarbejdes tilstandsrapporter som det kendes fra Danmark, og af den grund bør man i dette step være grundige i sine undersøgelser af ejendommen, inden man laver aftale om et huskøb.

Step 6: Styr på de praktiske detaljer

Inden man kan købe et hus skal man have en Codice Fiscale. Det er et personligt skattenummer som skal bruges til huskøbet, men en Codice Fiscale skal også bruges til at oprette og indgå kontrakter og abonnementer (f.eks el, vand, gas, telefon, internet, bankkonto mv).

En Codice Fiscale kan fås ved personlig henvendelse hos Agenzia delle Entrate eller den kan bestilles hos den italienske ambassade i København på dette link.

En bankkonto i en italiensk bank er også et must, og her vil du få mest glæde ud af at have en konto med en mobilapp, og ikke mindst hvor du kan bruge dit danske telefonnummer. Vi anbefaler Intesa Sanpaolo som vi har god erfaring med. En italiensk bankkonto er også god at have da man - lidt i stil med vores Betalingsservice - kan give udvalgte leverandører som f.eks el, vand, gas, internet mv tilladelse til at trække forbruget på månedsregningerne direkte fra kontoen.
Derudover er det praktisk at have et italiensk betalingskort du kan bruge når du handler og køber ting i Italien. Bruger du dit danske kreditkort til køb i € bliver beløbet oftest omregnet til DKK ud fra en høj vekselkurs på 7,57 eller deromkring. Da den italienske konto føres i Euro sker der ingen valutaomregninger.Få styr på Codice Fiscale, bankkonto mv

Step 7: Afgiv et tilbud på jeres drømmehus

I afgiver hos jeres mægler et skriftligt tilbud på køb af ejendommen. Tilbuddet videresendes til sælger som forhåbentligt siger ja tak og skriver under. Så betales depositum – typisk mellem 10 og 30 % - direkte fra jeres italienske konto. Først derefter er handlen bindende for begge parter. Hvis i som købere springer fra mister i det indbetalte depositum. Hvis sælger ønsker at annullere købsaftalen skal sælger tilbagebetale depositum-beløbet x 2.

Step 8: Vi køber ejendommen og går til notaren

Der hentes på datoen for overtagelsen, checks i banken og køber og sælger/sælgere mødes hos notaren.
Skødet læser "notaio" op på italiensk, og slutteligt skriver både køber og sælger under. Køber afleverer de medbragte bankchecks og sælger afleverer nøglerne til ejendommen. Derefter er det jeres ejendom

Step 9: Få tilkoblet vand, el og få tegnet husforsikring

Din købermægler hjælper jer med at få åbnet for el og vand, (og evt. gas) og at kontrakterne med forsyningsleverandørerne bliver opdateret med købers navn.
Dernæst bør der tegnes husforsikring.

Step 10: Renovering af ejendommen

Medmindre i har købt en færdigrenoveret ejendom som er indflytningsklar, vil der være en periode med renovering af ejendommen. Du kan her læse mere om renovering af ejendom i Italien

Step 11: Indretning og møblering af ejendommen

Ejendommen møbleres og indrettes

Step 12: Flyt ind og nyd drømmehuset i Italien

Så er det vist tid til et glas vino bianco på terrassen :-) Tillykke med jeres italienske hus.